środa, 6 marca 2013

Jajo na bułce



Jajecznica, któż jej nie lubi? :) Jednak czasem lubimy urozmaicenia, w związku z tym pomyślałam o  tej świetnej przekąsce, która jest bardzo sycąca i nadaje się w zasadzie nie tylko na śniadanie czy ciepłą kolacje, ale z powodzeniem zastąpi wyszukane danie obiadowe. Przepis na to fantastyczne danie znalazłam na blogu Kolorowa Kuchnia, jednak mój farsz i sposób podania był nieco inny :). Polecam :)


3 bułki kajzerki 
3 jajka
kilka plastrów boczku
żółty ser w plastrach
kilka pomidorków suszonych
sos tzatziki 
szczypiorek

Przygotowanie tego dania jest dziecinnie proste. Odkrawamy czubek bułki. Bułkę wydrążamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do wnętrza bułki wkładamy po kolei plaster boczku, żółty ser, suszony pomidor, boczek, wbijamy jajko. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do nagrzanego do 190 st. piekarnika i zapiekamy, do momenty, aż białko się zetnie ( +/- 20  minut)
Podajemy polane sosem tzatziki i posypane szczypiorkiem 
Smacznego!